Доц. Дончев се ваксинира, въпреки изкарания коронавирус

Хората не трябва да се страхуват от ваксината, заяви той
71
Доц. Дончев се ваксинира, въпреки изкарания коронавирус
Снимка: БГНЕС

Пропагандата срещу ваксината може да се пребори само с личен пример, заяви оториноларингологът от ВМА доц. Дончо Дончев.

"Въпреки че съм преминал през COVID-19, си поставих ваксина поради две причини. Първата е, че вече минаха седем месеца от заболяването и концентрацията на антителата срещу вируса започна да намалява. Втората е, че така давам личен пример", каза той пред Нова тв.

Според него има пропаганда срещу ваксината.

"Явно само с думи, ние като лекари, няма да успеем с нея, затова трябва да покажем, че няма от какво хората да се притесняват. Не знаем нито като лекари, нито като хора колко дълго продължава естественият имунитет и до каква степен преболедувалите го развиват. Ваксината е продукт на усилията на десетки хиляди светли умове на познанието и практиката", добави медикът.

Той е на мнение, че човек не бива да разчита само на възможността да преболедува без последствия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Такава пропаганда не е имало и по времето на Гьобелс. Лъжи от сутрин до вечер, ден след ден.
50
4
 
8
 
! Отговори
Внуците на Бойко преди 3 години
Тях да ги видим как ги боцкат поне три пъти с новата ваксина !!!
49
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалки докторя! Спрете тая платена пропаганда. Като човек минал през вируса, никога не бих се ваксинирала с този бъркоч. Много бързо забравихте хипократовата клетва, ***!
48
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Нека не бъдем крайни в мненията си относно ваксините като цяло. Те имат своята роля, която е доказана през годините. Въпросния д-р Дончев е егоист, защото е прекарал Коронавируса, има антитела, но въпреки това се ваксинира. До момента не съм прочел нито една читава научна публикация относно реакцията на организма след реинфекция с вируса. Само слухове, че някой, някъде си, бил карал по-тежко болестта след второто заразяване. За всички останали прекарали безсимптомно - нито дума.
47
2
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Това докторите са невероятни егоисти - въпреки, че реално няма никаква нужда, обаче да се ваксинира за сметка на някой, който наистина има, да не вземе да даде фира, печалбар, това са докторите...
46
1
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Като не искат, да не се ваксинират... youtu.be/LxESzFe_LeYАко ТАМ им мине номера и на 20то число се докопат до властта..., около септ/октомври ТОВА ще е у НАС. Особено, ако % на скотонаселението ни се окаже голям.
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета такива новини получавам натрапчиво усещане че е по-важно да се ваксинираш на всяка цена, отколкото да не се разболяваш от Ковид. Наистина какво толкова важно има в тази ваксина?
44
1
 
2
 
! Отговори
ШабосОтДавос преди 3 години
Боц...
43
6
 
3
 
! Отговори
До Истукан преди 3 години
Точно ти си говорил за диктата на Борисов и силовото му управление.Знаеш ли,че за тези си изказвания ти щеше да си арестуван в Русия,Китай,САЩ,Израел.В С.Корея-разстрелян ! Кой си ти,че да вменяваш такива изводи бе? В ролята на какъв си позволяваш да пишеш тези лъжи! Кои специалисти да питаме бе? Я дай линк или назови името на един специалист,който говори и обяснява "течния чип" и безплодието.От къде на къде ще притендираш за достоверност?Когато кажеш"АЗ МИСЛЯ" ,тогава вече пиши квоти искаш !
42
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Е и, какъв да го пишем, герой или малууумник. Или ментърджия,защото не е много сигурно какво точно си е сложил.
41
13
 
5
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Не,не е за убиване тоя ! За убиване са разните му " капацитети" и философи,които не се спират с абсурдните си глупости за чипиране,следене,безплодие,днк промяна и т.н. Вече има прототипи на турска и индийска ваксина ама те се хванали за Пфайзер и декларацията им и не спират да объркват хората с конспиративните си съждения.Той се убил с ГМО,алкохол,цигари,стероиди,пластмаса.Не си е мръднал пръста да поспортува,облещил се пред компютър и смартфон ама тръгнал да се пази от ваксината.Пълна пародия!
40
8
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
е кво ми цъкаш минус бе невежа, даже има починали след второ боледуване
39
1
 
8
 
! Отговори
до 51 преди 3 години
Внимавай какво си пожелаваш, не забравяй че в Китай такива като теб ги газеха и разстрелваха и си седнаха на Д.
38
14
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
......Няма ни една причина при придобит по естествен път имунитет човек да го прави повторно...ти не разбра ли ще този имунитет естествения след 4 месеца е само с пожелателен характер
37
5
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Сложили са във ваксината течен чип за следене. Ваксината води и до безплодие и до редица други проблеми. Има далеч по-добри варианти, които биха заменили ваксината. Като не знаете, обърнете се към специалисти и ще ви кажат какво ще ви предпази от вируса. Аз например пчелен клей прополис. Втечнен го купих и си го слагам в чая.
36
1
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Науката постигна съществен напредък. Чрез ваксината успяда сбъдне една дългогодишна ЛГБТ мечта - мъж да забременее!
35
10
 
4
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Прав е.. ваксината е най-малкото срещу което трябва да се страхувате. Страхувайте се срещу навлизането на джендърите, срещу унищожаването на децата ви, срещу унищожаването на културните ценности и нормалният начин на живот. Ваксината е най-малкото..
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо се юркате. Ваксини налични още няма за редовия гражданин, а и поне до средата на годината няма да има.До тогава - я камилата, я камиларя. Като има налични ваксини в излишък тогава ще седна да го мисля, а пък и ще има повече информация.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е или платен ПР, или тъпотия.Няма ни една причина при придобит по естествен път имунитет човек да го прави повторно, изкуствено, с ваксина с неясни последици.Колкото и да рекламират медиите - безсмислено е.Панираните да се ваксинират. Останалите ще си карат както до сега.
32
0
 
9
 
! Отговори
човек преди 3 години
До: номер 35 (анонимна)Вече са качили на сайта на нашето здравно министерство листовката с информирано съгласие. В нея това, за което не се знае нищо са алергичните реакции.Така че официално си предупреждават всеки който е алергичен да има едно наум.А на сайта на Европейската Агенция по Лекарствата, пак официално (И там има учени, а пък и ти ги признаваш и тях нали?) е обявено, че на Пфайзер/БиоНтех е издадено УСЛОВНО разрешително! Условието е две години да се следят страничните ефекти!